Imponerande insats av Leonas Kaiser

Leonas Kaiser

Stora, maffiga snyggingen Leonas Kaiser är en häst utöver det vanliga. Det har han visat oss vid några tillfällen men tyvärr har han inte fått kontinuitet i sitt tävlande. Nu verkar det dock som om alla bitar börjar falla på plats.

På Vaggeryd fick vi se en ny positiv sida av Kaiser, nämligen en explosiv startsnabbhet! Från spår 7 bakom bilen gled han till synes oberörd till spets. Sedan lät Oskar Kaiser springa på i ett jämt tempo. Första 500 gick efter 14,2 och första 1000 efter 14,8. Till slut kunde Kaiser sprinta undan och vinna enkelt med oryckta tussar och gott om krafter kvar.

Kaiser har mognat både mentalt och fysiskt. Mycket tid läggs ner på honom och det ger resultat. Nu spänner vi bågen och går ut i Derbykval! Naturligtvis tufft matchat men vi har en häst under utveckling som är mycket bättre än de hittills blygsamma 123 500 kronorna på kontot.