Födda 2011

Här är informationen om varje häst inför Kriterieauktionen 2012.

86Leonas Yonna (s)
Credit Winner – Ylva Brodda

Leonas Yonna

[pullquote2  align=”center” textColor=”#000000″] Yonna är helsyster med unghäststjärnan Leonas Yannic som var tvåa i både korta och långa E3-finalerna efter treårings-suveränen Red Hot Dynamite. Yannic rankades som femma i kullen i Travrondens vinternummer. Som femåring vann Yannic V75-Silverdivisionen. [/pullquote2]

Vår underbara Ylva Brodda, den klokaste häst vi haft, var själv en stjärna på tävlingsbanan. Hon tog bl.a. tre V75-segrar. Två av dem på Solvalla i Klass I respektive Bronsdivisonen samt ett stolopp på Jägersro. Ylva gjorde sig känd för sitt fantastiska löphuvud och sin härliga speed över upploppet.

Ylva Brodda har visat att hon är en toppindivid även i aveln. Ylvas första avkomma är Leonas Yeti (1 252 657 kr, 12,4 ak) som vunnit V75-final. Ovan nämnde Leonas Yannic har rekordet 12,1 ak och har tjänat 1,6 miljoner. Helsystern Leonas Yaffa har gått 13,7 och tjänat 200 000.

Ylva Broddas mor Yvonne M. är Elitsto. Samtliga Yvonne M’s avkommor har tagit flertalet segrar och tjänat bra med pengar. Främst i syskonskaran är Yatzy Brodda med 5,9 miljoner intjänat och rekordet 10,7 ak! Yatzy Brodda var ett av Europas bästa ston för sin tränare Stefan Melander.

Samtliga Ylvas syskon var bra tävlingshästar, nämnas kan Yukon Brodde 1,6 miljoner, Yamaha Brodde och  Yankee Brodde  som båda tjänat 700 000 samt Yes Brodda som nådde miljonen intjänat i Sverige och Italien. Yes Brodda fick några framgånsrika avkommor i Italien innan hon åter köptes till Sverige av Stefan Melander. Yes Broddas 4-åriga dotter Orchidea S.L.M. (370 000, 13,5 ak) finns i Sverige .

133Leonas Santo (h)
Juliano Star – Sequoia Grove

Leonas Santo

[pullquote2  align=”center” textColor=”#000000″] Det här är ett amerikanskt topp-möderne. Två av årets allra främsta amerikanska treåringar är Maven ($514 000) och Little Brown Fox ($420 000). Sequoia Groves syster M Stewart är mor till Maven och en annan Sequoia-syster är mormor till Little Brown Fox! [/pullquote2]

Sequoia-systern M Stewart har även lämnat Lanson ($787 000), Domestic Diva ($146 000) samt Stig H-tränade Glide About (2,6 miljoner SEK). Glide About i sin tur är mor till Jacky Glide (900 000 SEK) och intressante Oliver Kronos.

Victory’s Garden är en annan syster till Sequoia Grove. Hon har lämnat årgångstoppen Garden Spot som vann Valley Victory Trot som tvååring. Allra mest känd är Victory’s Garden genom sin dotter Malvictorian som är mor till ovan nämnde Little Brown Fox.

Sequoia Grove’s bror Furman vann såväl Nat Ray Trot som Su Mac Lad som fyraåring och var det året den häst som tjänade mest pengar på Meadowlands. Han hade även en framgångrik karriär i Europa och är avelshingst i Tyskland.

Sequoia’s syster Patterns är mor till bl.a. Jula Mr Broline (SEK 564 000) och mormor till My Buddy Chimo ($198 000).

I Sequoia’s framgånsrika syskonskara finns även segermaskiner som Camry med 22 segrar och Herbalist med 26 segrar. Sequoia-broderna Fleur de Lis är avelshingst i Danmark.

Lägg därtill att Sequoia Groves mormor Ivory Coast är svenskt Elitsto och mor till Baron Karsk, Calle Karsk, Engångtill Karsk, Hera Karsk (mor till miljonvinnande Quintus Karsk), Ior Karsk m.fl.

254Leonas Kasper (h)
Judge Joe – Maxi Kimberley

Leonas Kasper

[pullquote2  align=”center” textColor=”#000000″] Maxi Kimberley kommer från en av USA’s allra bästa moderslinjer och hon ligger långt fram i avelsframsteget då hennes mormors mor Yankee Bambi är mormor till Muscle Hill. Förutom Triple Crown vinnaren Muscle Hill kommer även Yankee Glide och Windong’s Legacy från detta möderne. [/pullquote2]

Kimberley har den härliga korsningen med Malabar Man som pappa och  Valley Victory som morfar. Kimberley är en riktig ”10-poängare” exteriört, en fullblodslik modern travare. Så här vill man att ett avelssto ska se ut! Hon förärver också sin fina typ och exteriör.

Kasper har fyra äldre syskon och samtliga har segrat! Kimberleys första avkomma Leonas Kaviar kvalade in till långa E3-finalen trots startgalopp, han har rekordet 13,6 ak och har tjänat 358 000. Leonas Kaksi som har rekordet 14.4 am har tjänat 156 000 och fyraårige Leonas Kilroy har gått över 100 000 injänat. Treårige Leonas Kaiser är mycket lovande och har omskrivits som ”Oskar Svanbergs nya kanon”.

Kimberley’s syster Maxi Limousine hann bara få två föl. En av dem är Bell med rekord 12,4 ak och 811 000 intjänat.

Judge Joe är ny i aveln och han har den intressanta stammen med Credit Winner på ett Garland Lobell-sto. Credit Winner är regerande avelschampion i USA och han har redan hunnit visa att han även är en mycket bra morfar (i Sverige exempelvis Muscle Viking  BR och Formula One). Hans början som farfar i aveln är även den mycket intressant genom söner som Chocolatier, Crazed, RC Royalty och Here Comes Herbie.