Leonas Kaiser och Lina – Vilket ekipage!

LeonasKaiser 150611

Foto: Sidmakarn

Kaiser och Lina hade uppvisning på Åby då de fullständigt krossade allt motstånd. “Kejsaren fätherre på Åbytravet” var rubriken på mantorptravet.com.

I starten innan gjorde Kaiser montédebut med den äran. Den gången blev Kaiser och Lina fast men när de väl fick fritt gick det fort! Någonstans mellan 09,8 och 10,0 sista 500. Det var det snabbaste upplopp Lina ridit. Nu räckte det ändå “bara” till en tredjeplats men intrycket var mycket bra.

Med tanke på den insatsen är det väl bara att tacka för ett vinnarodds på 5,20 på Åby. Citat från mantorptravet.com:

Segerekipaget startade från tillägg och började röra på sig från kön ca 1300 meter kvar. Sedan malde Leonas Kaiser effektivt ned allt motstånd under slutrundan och över upploppet var man ensamma på plan.

Segertiden blev goda 1.14,8 över 2160 meter och vinnaroddset 5,20.

1,14,8 är faktiskt årets snabbaste segertid i monté med voltstart över medeldistans! Kaiser och Lina är verkligen ett läckert monté-ekipage. Store och maffiga Kaiser som mäter 173 centimeter i mankhöjd tillsammans med en av Sveriges allra skickligaste montéryttare, som dessutom rider så snyggt!

Ett ekipage för den svenska monté-eliten? Fortsättning följer…