En topp-prestation av Leonas Yannic på Bjerke

Leonas Yannic

Ultratalangen Leonas Yannic går en ny norsk karriär till mötes. Idag på den stora Derby och Kriteriedagen på Bjerke startade Yannic över den mastiga distansen 3 100 meter. Yannic var ensam om att starta med fyra tillägg,  med startspår 15 fick han springa hela 3 180 meter. Men över upploppet var det Yannic som gick fortast och det var till och med nära att han hunnit fram till segern. En fin andraplats efter en riktigt bra prestation blev belöningen. Samt 50 000 norska kronor.

Yannic var en stjärna som treåring då han bl.a. slutade två i båda E3-finalerna bakom kullens kung Red Hot Dynamite. I Travrondens vinternummer rankades Yannic som femma i kullen. Efter att ha varit borta länge ser han nu ut att få en ny karriär i Norge, dit han kommit via Danmark.

I Per Oleg Midtfjelds regi ser Yannic ut att trivas förträffligt och det blir spännande att följa honom framöver.