Leonas Kaiser hade uppvisning i finalen av Kalmarsundsmontén

LeonasKaiser Kalmar 150926 2

Vilken härlig seger för Kaiser och Lina! Finalen i Kalmarsundsmontén med fina 75 000 i förstapris blev en ren uppvisning av en löpglad Kaiser.

När Lina red till ordentligt i den andra provstarten steg nervositeten hos uppfödarna/delägarna. Kaiser såg så otroligt läcker ut och med stigande förväntningar kommer även den där ibland nästan plågsamma känslan när hästarna är i startvolten.

Nu blev loppet en ren njutning för “Kaiser-fansen” då Lina, från 20 meters tillägg,  gav Kaiser ett fint lopp i rygg på ledaren ända fram till upploppets början. När Kaiser så fick marschorder så sprang han helt enkelt ifrån de andra och vann säkert med 3 1/2 längd. Lina bjöd också på en härlig segergest.

Vi fick ta emot en sprudlande glad Lina i vinnarcirkeln och även Kaiser var riktigt på tårna, han var definitivt inte tom efter det här loppet. Vi ångrar inte vårt val att åka till Kalmar istället för Solvalla med auktioner och Kriteriehelg. Vi hade inte velat missa denna härliga upplevelse.

Nu drömmer vi om start i Monté-SM, ett lopp som verkligen fått höjd status då det i år är 250 000 i förstapris.