Leonas Yaffa utstrålade löpglädje vid seger med hela 7 längder

LeonasYaffa 130725

Det är så fantastiskt roligt att få vara med och se när ens häst formligt strålar av livslust och löpglädje. Det fick vi uppleva med Yaffa på Lindesberg 25 juli.

När Jennifer väl kört till ledningen efter 400 meter så sprang Yaffa och klippte med öronen, hela tiden ivrig att få sträcka ut. Jennifer sa efteråt att Yaffa ville ge sig av redan när de gick ut på slutrundan men Jennifer väntade till slutsvängen innan hon gav Yaffa fria tömmar. Då fick vi se en glad häst som längde på steget och bara sprang ifrån konkurrenterna. Sista 500 sprang Yaffa på 1.11,2 och segermarginalen blev hela 7 längder.

Jämför målbilden ovan med bilden nedan som är taget varvet före mål där Jennifer sitter tillbakalutad med ett stadigt tag i tömmarna. Yaffa bara springer och klipper med öronen och väntar på marschordern. När Yaffa väl fick signalen hon väntade på så lade hon sig ner i grejerna och längde på stegen. Där ser man skillnaden mellan översta bilden vid målgången och nedanstående bild varvet från mål.