Lessy Brodda – Seger till första barnbarnet

LessyBrodda 130416

Ylva Broddas första barnbarn tog igår sin första seger i andra starten. Debuten slutade med en mersmakande andraplats.

Leonas Yessi, efter Credit Winner, är Ylva Broddas andra avkomma och hon är alltså helsyster med Leonas Yannic och Leonas Yaffa.

Av olika anledningar kom aldrig Leonas Yessi till start men hon kommer få sin revansch i avelsboxen! Yessis första avkomma är treåriga Lessy Brodda, efter Olimede, som verkar vara något extra. Igår på Jägersro kom första segern i andra starten och det var en imponerande seger. Från femtespåret bakom bilen blev det hela loppet i dödens men Lessy klev bara ifrån och vann mycket enkelt på den fina tiden 16.2 2140a.

Kusken André Bakker sa efter loppet att han inte tänkt sig att köra i dödens med ett treårssto mot äldre konkurrenter. Men han visste att han hade en riktigt bra häst och det visade hon i loppet. Spännnande fortsättning följer!

Vi säger ett stort grattis till ägaren Kjell som också ägde Leonas Yessi innan hon gick till avel på Brodda Stuteri.