Maxi Kimberley fick stoföl efter Orlando Vici

LeonasK6 1dag

På lördag morgon fick Maxi Kimberley ett vackert stoföl som har Orlando Vici som pappa. Vi kallar henne Kajsa Kavat. Kanske vi döper henne till Leonas Kavat, det låter bättre än Leonas Kajsa?

Kimberley är en fullblodslik modern typ av travare och hon lämnar också exteriört mycket fina avkommor. Detta hennes sjätte föl är inget undantag. Det ser ut att bli en häst med alla de rätta vinklarna, långt runt kors, liggande bog och kort rygg samt tät bringa. Dessutom ett vackert huvud med en fin stjärn.

Orlando Vici har producerat bra med ston som tillför Speedy Crown vilken är morfarsfar till Orlando Vici.

Maxi Kimberleys mamma har den klassiska korsningen med Valley Victory som pappa och Speedy Crown som morfar vilket ger 2+4 linjeavel på Speedy Crown. Kimberley själv är linjeavlad 4+(3+5) på Speedy Crown eftersom han också är mormorsfar till Malabar Man. Helt rätt blod för Orlando Vici känns det som!

Kimberley har tidigare lämnat fyra hingstar och ett sto. Detta blev alltså hennes andra stoavkomma. Redan när den lilla bara var några timmar gammal roade vi oss med att  testpara henne med Muscle Hill på blodbanken, se denna länk: Testparning-Blodbanken

Spännande linjeavel på Yankee Bambi som är mormor till Muscle Hill respektive mormorsmor till Kimberley. Samt på Valley Victory som är farfar till Muscle Hill och morfar till Kimblerley.