2 x incidenter med Untersteiner Jr

Incidenter

Det är ofta tight i travlopp, men det blir nästan dråpligt då båda våra hästar hamnar i sådana situationer där den andra hästen körs av Johan Untersteiner!

Det började på V75 på Kalmar där det blev tight i spetskörningen mellan Leonas Yaffa – Jennifer Tillman och Rosie La Marc – Johan Untersteiner. Sin vana trogen följde Yaffa bilen när den släppte och var direkt förbi de båda invändiga hästarna. Utifrån kom Johan Untersteiner farande och det blev som sagt tight. Jennifer hörde hur det small till när Yaffas hov träffade Rosie La Marcs sulkyhjul. Yaffa lyckades hålla sig i trav vid själva incidenten men tappade rytmen och därav kom galoppen kort efteråt.

Vi blev faktiskt rätt oroliga när vi såg att Yaffa galopperade. Vi vet ju att vi har en oerhört travsäker häst så första tanken vid galopp är att hon gjort sig illa på något sätt. Nu var det ingen fara alls utan en naturlig förklaring till varför det blev galopp. Yaffa gick helt omärkt ur den lilla incidenten men visst är det retligt när sådant händer när man har en häst som har ett bra läge i ett V75-lopp och som startade som andrahands-favorit.

Nästa incident var med Leonas Kaviar körd av Christel Berntsson i V64 på Axevalla. Johan Untersteiner körde här Scarlet Tabac vilken sprang och bröt en stor del av loppet. När Christel ska styra på i tredjespår så krokar hon ihop med Untersteiner med 300 meter kvar av loppet. Följden blev att Kaviar bröt ut i banan och sedan aldrig kom med i loppet igen.

Som sagt, det är tight i loppen men vi tar nya tag med båda våra hästar. Ny start för Kaviar i V75-7 på Solvalla på lördag samt för Yaffa i V65-1 på Mantorp på måndag.