Leonas Yaffa – omutlig trots dubbla repor i tredjespår

Leonas Yaffa

Så står att läsa på atg.se efter Yaffas fantastiska lopp på Solvalla. Vilken häst vi har! Hon blir bara bättre och bättre och nu visar hon även att hon är tuff och tål att gå i spåren.

Yaffa hade lottats till det tråkiga åttondespåret bakom bilen, vilket blev sjundespår efter en strykning. Loppets favorit Lucky Angel Face hade däremot perfekta spår 1 och tog planenligt hand om ledningen. Yaffa fick gå hela första kurvan i tredjespår och kom sedan fram till dödens. Första halvvarvet avverkades på 14,0. Då kom Misty Elletra farande och Björn Goop hade nog inget annat val än att släppa ledningen, för att kort därefter återta ledningen. 1200 meter från mål gick Star From Heaven ut i dödens så Yaffa fick en rygg att gå i under 500 meter. Med 700 meter kvar av loppet var det så dags för attack och när Jennifer styrde ut svarade Yaffa direkt och favoriten hade inget svar när tuffa Yaffa kom ångandes.

Segern var i praktiken redan klar när hästarna kom in på upploppet och segermarginalen blev 1.5 längd. Yaffa visade verkligen vem som var bästa hästen i loppet! Sista 500 gick på 14,1 och sluttiden blev 1.15,0 2140a.Vinnaroddset var hela 15,10 vilket väl var i mesta laget även med hänsyn till det dåliga spåret. Fina 60 000 kronor i förstapris och Yaffa har nu sprungit in 180 000 kronor på årets fyra första starter. Årets enda förlust var dessutom med en ynka nos på Solvalla 16/1.

Underbara Yaffa ger oss den ena häftiga upplevelsen efter den andra. Det är sånt här man drömmer om som uppfödare och hästägare!