Underbara Leonas Yaffa gör det igen!

Leonas Yaffa

Det är något extra när en häst som man är så förtjust i tävlar och vinner. 

Yaffa är vår favorithäst för att hon är en så härlig individ. Snällare häst finns inte och hon är klok och förnuftig i alla lägen. Dessutom är hon vacker med sin mörka färg, härliga utstrålning och fina exteriör. När hon sedan är begåvad med en fantastisk travteknik så är hon en drömhäst för oss, inte minst som vårt framtida avelssto.

Den här gången fick Yaffa bära favoritskapet i V65-2 på Mantorp. I ett stolopp över 2140 meter stod så bra hästar som Pebbly och Popcorn Lavec med “endast” 20 meters tillägg. Jennifer körde återigen på ett smart sätt. Från ledningen fick hon bestämma tempot i hela loppet. Första 1000 gick efter långsamma 19,8 men sista 1000 efter 12,9 och sista 500 på 12,4. Genom att successitvt dra upp tempot gav Jennifer aldrig tilläggshästarna chansen att utmana.

Istället var det hästen som gått med i rygg som utmanade på upploppet. Yaffa svarade dock säkert och vann på tiden 16,3.

Hur bra häst är den här Yaffa? Den frågan fick Jennifer av Hans-G i en TV-intervju efter loppet.

Jennifers svar: Det är en otroligt bra häst. Hon har utvecklats, hon vill verkligen vara först nu. Tidigare förstod hon inte riktigt vad det handlar om men det gör hon nu.