Godkänd V75-debut av Leonas Yaffa

Leonas Yaffa

Bilden är tagen ett varv från mål där Yaffa ligger i tredje utvändigt. Yaffa tävlar barfota runt om utan skydd och bara med lindade bakben, öppet huvudlag och helt utan något i öronen. En naturtravare!

Från sitt springspår hamnade Christel och Yaffa i tredje utvändigt. Den andra springsspårshästen som var Jorma Kontio med andrafavoriten Global Nearly fick dödens. Ledningen togs utan problem av den stora favoriten Jolene af Solnäs från spår 1.

Yaffa gjorde ett riktigt bra lopp. Christel var tvungen gå ut i tredje spår i sista sväng då hästar anföll bakifrån samtidigt som hästen framför visade trötthetstecken. Yaffa gick bra hela upploppet ner och det räckte till en hedrande fjärdeplats. Fullt godkänd debut i V75.

Vi kan för övrigt notera att även mamma Ylva Brodda debuterade i V75 just på Romme och just med en fjärdeplats! Ylva gjorde totalt 10 V75-starter vilket resulterade i tre segrar, två andraplatser (varav en i final), en tredjeplats samt två fjärdeplatser. Inget dåligt V75-facit!

Oj vad roligt det är att se Yaffa på tävlingsbanan, hon tycker det är så roligt att vara ute och tävla. I värmningen springer hon och tittar på allt och öronen klipper hela tiden. Nu börjar hon lära sig vad det går ut på och redan när hon kommer ut i defilering är det en mer skärpt häst. I loppet visar hon sedan upp ett riktigt “fighting face”.