Leonas Yonna vann i debuten!

Leonas Yonna

22 november var det dags för Ylva Broddas sistfödda att inleda sin tävlingskarriär. Det avlöpte på bästa sätt med ledning från start till mål och en härlig debutseger.

Spår tre i volten kändes som bästa förutsättning för Yonna i hennes första start. Enda lilla dramatiken i loppet kom i startmomentet där såväl hästen från spår ett som från spår två galopperade och bröt ut mot Yonna. Johan Untersteiner var dock uppmärksam och Yonna klarade den lilla störningen och tog enkelt hand om ledningen. Sedan fick Johan bestämma i täten och kunde hålla ett jämnt tempo med första 1000 på 20,2 och sista 1000 på 18,2. När Johan gav en liten maning på upploppet så gick Yonna lätt undan i spurten. Segermarginalen blev 1,5 längd och sluttiden 19,1 på 2140 volt.

Det var tacksamt att Yonna kunde få en så positiv erfarenhet med sig från sin tävlingsdebut.