Leonas Cosmo hingstföl Maharajah – Candy Leaf

Leonas Cosmo

Det är bara en Leonas-häst i årgången född 2014, men det är en toppstammad kille som har en Prix d’Amerique-vinnare som pappa och som på mammas sida är kusin med en Hambletonian-vinnare!

Maharajah-killen Leonas Cosmo är Candy Leafs förstfödde. Candy Leaf är en dotter till Donerail som är en av travvärldens allra bästa morfarshingstar. Candys moderstam är också mycket bra. Candys syster Ali’s Cat utsågs till “Broodmare of the Year” i USA efter att hennes son Amigo Hall vunnit Hambletonian. Ali’s Cat är också mor till Great Challenger som blev hingstchampion i Danmark 2012 samt amerikanske tvåårs-stjärnan Ally Hall.

Vi köpte Candy Leaf på Kriterieauktionen och hon var talangfull. “Trots” amatörträning var hon duktig som treåring. Efter två segrar i STC’s unghästserie spände vi bågen och anmälde till Lime Abbeys lopp på Solvalla. Där fick Candy möta några blivande kulltoppar och det var så nära en seger! Candy ledde loppet ända till sista stegen in mot mål. En smygkörd Debbie Brodda fick turligt lucka inne på upploppet och lyckades ta sig förbi precis innan mållinjen. En meriterande andraplats var det i alla fall, fine Foretta var trea.

Donerail är en fantastiskt bra morfar, här är några av de bästa: Donatao Hanover och Pampered Princess efter Andover Hall, Panne de Moteur och Dejambro efter Credit Winner, Enough Talk (e. Enjoy Lavec), Hambletonian-vinnarna Royalty for Life (e. RC Royalty) och Broad Bahn (e. Broadway Hall). Samtliga dessa är “dollar-miljonärer”. Exempel på svenskfödda är förutom nämnde Panne de Moteur fine Crown Kemp (e. Enjoy Lavec), E3-vinnaren Roxa Sisu (e. Kadabra) och Guldsto-vinnaren Looking Flashy (e. Pine Chip).

Det här verkar bli en klok och trevlig häst. Något annat är väl inte att vänta när både mamma och pappa är just kloka och trevliga. Det ska bli spännande att följa Prix d’Amerique-vinnaren Maharajah i aveln.