Treårige Leonas Santo tog sin första seger

Leonas Santo

Leonas Santo hann med en start som tvååring och i comebacken som treåring gjorde han ett mycket bra lopp som fyra där han satt fast med alla krafter sparade. Det såg ut som om han vunnit med lucka. I sitt livs tredje start fick han dock visa att han är en talangfull häst! Det var debut bakom bilen och detta med bakspår, spår 10.

Bo Eklöf tog det lugnt i starten och låg sist genom första sväng, vid 500-meters passeringen var det minst 20 längder fram till den ledande favoriten Othello Face. Varvet kvar var Santo fortfarande sista häst i andraspår. Bo som körde Santo även i starten innan visste dock att han hade att åka med! På väg ut ur svängen in mot sista bortre långsidan vred Bo på och Santo fullkomligt flög fram! Hela fältet passerades i ett huj och när Santo kom farande i full fart fram till ledande Othello Face galopperade denne. I ensamt majestät kom Santo in på upploppet och segern blev till slut säker på tiden 17,9 2140a. Eftersom detta var Svensk Travsports Unghästserie belönades segern med 50 000 kronor.