Leonas Kaiser – Vilken uppvisning i V75-finalen!

LeonasKaiser V75Final 140208

Vilken helt underbar travdag Solvallas V75-finaler blev. Leonas Kaiser gav oss en av våra häftigaste travupplevelser. Inte för att klass 2-finalen blev ett spännande lopp, därtill var Kaiser alldeles för överlägsen. Utan för att Kaiser var så otroligt läcker att skåda hela loppet igenom.

Det var en speciell känsla att se Oskar och Kaiser husera som de ville i täten. Det var aldrig någon annan häst som var i närheten av Kaiser någon gång i loppet. När Oskar drog upp tempot på sista bortre långsidan hade övriga svårt att följa. In på upploppet ser man hur de andra kuskarna jobbar och hur de andra hästarna ser ut att kämpa med ryckta tussar. Oskar sitter bara och finåker hela upploppet ner och Kaiser ser helt oberörd ut när han skär mållinjen med tussarna kvar i öronen. Helt otroligt vilken uppvisning och detta i en V75-final!

Som uppfödare blir man stolt när man får visa upp en så snygg och så bra “Leonas-produkt”. Tack Oskar, Anna och övriga i stallet för ert jobb med våran guldklimp och stort tack till Anders som lagt grunden hemma i Oppreva. Ett vinnande koncept! Vi har hela tiden vetat om vad som finns i 173 centimeter höge Kaiser, nu har han äntligen fått visa att han är en häst utöver det vanliga.

Delad glädje är dubbel glädje. Vi har genom Oskar sålt 70% av Kaiser som andelshäst och hela det härliga gänget i Stall Kaiser HB gläds och ser fram mot nya spännande utmaningar för vår kejsare.