Leonas Kristell e. Orlando Vici u. Maxi Kimberley

Leonas Kristell

Leonas Kristell är Maxi Kimberleys sjätte avkomma. När vi köpte Maxi Kimberley var det inte bara för hennes fina härstamning utan också för hennes fantastiskt fina exteriör. “Kimpan” kan stå modell för hur en modern travare ska se ut med sin lätta fina fullblodstyp. Alla vinklar och mått sitter precis där de ska.

Nu vet vi också att Kimberley förärver sin fina exteriör och sin underbara spänstiga gång! Det visar inte minst ståtliga Leonas Kaiser som trots sin storlek är lätt och fin i typen och Kaiser har också den läckra “Kimpan-gången”.

Men faktum är att Kristell tar andan ur oss när hon drar i väg i full trav! Hon är värst hittills i syskonskaran.

Den andra anledningen till att vi köpte Maxi Kimberley var förstås för härstamningen då hon kommer från en av USA’s allra bästa moderslinjer. Kimberleys mormorsmor Yankee Bambi är mormor till ingen mindre än Muscle Hill. Även Yankee Glide och Windsong’s Legacy kommer från detta möderne.

Leonas Kristell är till salu men vi kan även tänka oss att sälja tävlingsrätten. Kristell är ju mycket intressant som framtida avelssto! Se stammen här: Kristells stam som PDF