Sequoia gratulerar sin systerdotter Maven till världsrekordet!

Maven

Att vår amerikanska Sequoia Grove har en mamma som lämnat mycket stora avtryck i amerikansk travsport har vi berättat om tidigare: Garden Grove – ett fantastiskt avelssto

Sequoias syster M Stewart (e. American Winner) har tidigare lämnat bl.a. Sverigebekanta Glide About och amerikanska årgångstoppen Lanson. Hennes allra bästa avkomma är dock det fantastiska fyraåriga stoet Maven. I natt satte hon nytt världsrekord i Delaware. Aldrig tidigare har en häst travat den engelska milen så snabbt på en 800 metersbana. Det nya världsrekordet lyder 1.09,5. En otrolig tid för en 800 metersbana! Maven har nu tjänat 1,2 miljoner dollar.

Vi har sneglat på att få in American Winner-blodet i en Sequoia-avkomma och i år har vi ett sådant föl. Leonas Sami har American Winner som farfarsfar eftersom han har Viking Kronos-sonen Triton Sund som pappa.

Leonas Sami och Maven är väldigt lika i sina blodskorsningar. Båda har Garden Grove som mormor. De har Valley Victory som morfarsfar respektive farfarsfar. Samt att American Winner alltså är farfarsfar respektive morfar. Så här ser en testparning mellan Leonas Sami och Maven ut i blodbanken: Testparning

Samis tvåårige storebror Leonas Santo ska för övrigt kvala på Bergsåker på tisdag. Tränare Ola Åsebö kan vara nöjd med sitt fynd från kriterieauktionen och Ola räknar med några tvåårsstarter för Santo.