Idag fick vi segern – Kaviar vinner med liten marginal

Leonas Kaviar 130121

Vi får uppleva det ena rafflande upploppet efter det andra! Knappt har vi hämtat oss från Yaffas häftiga lopp på Solvalla i onsdags så är det dags för en ny adrenalinkick på Mantorptravet. Den här gången var marginalen på vår sida och Leonas Kaviar fick en välförtjänt seger efter ett vasst upplopp.

Förutsättningarna var 2140 meter med spår 5 bakom bilen. Favorit var Credit Winner-dottern Delmonica Sund från spår 1 och Kaviar var andraspelad såväl på V4 som på vinnarspelet. Delmonica Sund galopperade direkt och var borta ur loppet. Kaviar är ingen snabbstartare och Jennifer placerade Kaviar i fjärde utvändigt som blev tredje utvändigt då Mr Thank You kördes fram för att överta ledningen. Så såg det sedan ut i loppet. När hästarna passerade upploppsrakan första gången såg vi en pigg Kaviar som nästan såg ut att vila sin mule på framförvarande kusks axel.

I sista sväng kör “Smulle” smart i ledningen och försöker rycka undan med Mr Thank You. Han lyckades även öppna upp en lucka. Jennifer och Kaviar fick ingen vidare draghjälp i spåren och Jennifer tvingades anfalla ute i fjärdespår med 350 meter kvar av loppet. Då var det långt fram till ledaren men Kaviar visade ännu en gång vilken vass avslutare han är och svarade för en virvlande spurt mitt i banan. Kaviar hann fram i sista stegen och segermarginalen skrevs till hals. Segertiden blev 16,4 med sista 500 på 13,5.

Vi tackar tränare Mikael Selin som alltid trott på Kaviar även i motgång och kusken Jennifer Tillman som återigen körde ett perfekt lopp med en av våra hästar.