Roly Bear gör som lillasyster, vinner i Finland

Roly Bear

Leonas Smilla (Naglo – Sequoia Grove) har tävlat framgångsrikt sedan vi sålde henne till Finland i höstas. Storebror Roly Bear (Enjoy Lavec – Sequoia Grove) har funnits i Finland i snart två år. Efter  ett tävlingsuppehåll är Roly tillbaks på tävlingsbanan och 10 januari vann han ett lopp i Kouvola på riktigt bra sätt.

Vi sålde Roly på Elitauktionen 2007. Hans namn var då Leonas Simba.  Köparen döpte sina hästar till något med Bear och Leonas Simba fick därför byta namn till Roly Bear. Roly tävlade hyggligt för Björn Röcklinger med fyra segrar och tjänade nästan 300 000 innnan försäljning till Finland. Även i Finland har han nu tagit fyra segrar men som bekant är prispengarna i Finland långt under de svenska.

Roly är en riktigt fin travare och förhoppningsvis kommer många fler finska segrar.