Yaffa tog årets första Leonas-seger

LeonasYaffa Mp 130107

Leonas Yaffa svarade för en riktig topp-prestation då hon vann Stonas Vinterjakt på Mantorp med fina 50 000 kronor i förstapris.

“Otroligt bra! Hon slog bra hästar på ett ärligt sätt, det var inget fusklopp”, sa Jennifer Tillman i TV-intervjun efter loppet.

Otroligt smart kört Jennifer, säger vi. Genom att öka farten successivt genom hela loppet såg Jennifer till att göra konkurrenterna möra och ingen kom i närheten av Yaffa som vann med säkra en och en halv längd.

Vi plockar två citat från mantorptravet.com:

Favoritfall därefter då favoriten Chat Chip fick bita i sura äpplet. Segern till Mikael Selins Leonas Yaffa.
 – Hon var riktigt fin i kväll och det var riktigt bra hästar hon slog, sa körande Jennifer Tillman.

LEONAS YAFFA i ledningen. Ökade farten successivt. Stack undan på upploppet och svarade för en bra prestation. 

För att ta det från början så var förutsättningarna spår 1 över 2140 volt. Med 20 meters tillägg startade flera bra hästar som Good as Princess och Platinum Shine. Loppets stora favorit Chat Chip startade ensam på volten från 40 meters tillägg.

Startsnabba Yaffa hade inga som helst problem att ta ledningen och Jennifer fick öppna första 500 på lugna 18,0. Då beslöt sig Stefan Söderkvist för att köra fram med Chat Chip som landade utanför Yaffa och låg kvar där större delen av loppet. Men nu började Jennifer skruva upp tempot. Första 1000 gick på 16,7 och 1500 meter på 16,2. Sista 1000 avverkades på 14,7, varav sista 500 på 14,0.

Det var en rätt krävande bana denna dag och Chat Chip orkade inte hela vägen. “Hon blev trött” sa Stefan Söderkvist efter loppet. Istället var det Good As Princess som försökte utmana men ingen kom i närheten av Yaffa denna dag. Segertiden var efter förhållandena mycket fina 1.15,7

Glad kusk, glada ägare och en vacker häst vid prisutdelningen: