Kaviar på Nyårsafton!

YannicKaviar

På nyårsafton fick vi se Leonas Kaviar spurta till en överlägsen seger i V65-1 på Mantorptravet. Nyårsafton med barfotadans skrev Mantorptravet innan tävlingarna och det stämde väl in på Kaviar som gick barfota runt om för första gången på drygt två år.

Det var en härlig syn att se Kaviar flyga fram över upploppet till seger med 3,5 längder. Körande Christel Berntsson hann med att ge Kaviar en välförtjänt klapp långt innan mållinjen. Christel själv förtjänar en kram för att hon körde ett helt perfekt lopp.

Förutsättningarna på förhand var inte de bästa med sjundespår bakom bilen i ett kortlopp. Christel tog upp direkt i starten för att inte bli hängande ute i spåren och som väntat satt Kaviar sist i fältet in i första sväng. Tempot var hårt uppskruvat i täten och Christel chansade på att köra fram invändigt där det var ledigt fram till tredje par. I det hårda tempot hängde hästarna i andraspår inte med och Christel kunde styra ut i fjärde utvändigt med 950 meter kvar av loppet. När attacken sattes in 350 kvar var det bara en häst på banan och segermarginalen blev alltså 3,5 längder till slut. Tiden var förhållandevis fina 15,5 på den regntunga banan.

Vad passar bättre än Kaviar på nyårsafton? Själva firade vi med champagne och svensk kaviar – Kalixlöjrom levererad direkt från Brändön i Luleå skärgård.

På den 6 år gamla vinterbilden ser vi Leonas Kaviar med kullkompisen Leonas Yannic.