Leonas-segrar i två länder samtidigt!

Leonas Yaffa vann V65-1 på Mantorp nästan samtidigt som Leonas Smilla vann V5-5 i Åbo, Finland.

Dessa båda tjejer vann även varsitt lopp samma dag på olika banor för 11 månader sedan. 29/12 kunde vi vara på plats både  på Axevallas lunchtrav där Yaffa vann och på Mantorps kvällstävlingar där Smilla vann.

Nu när vi har sålt Smilla till Finland får vi nöja oss med att följa hennes framfart via live-sändningar från Finland samt via Fintotos lopparkiv.

Leonas Smilla har verkligen gjort succé i Finland! Det har blivit tre segrar på hennes första sex starter och däremellan har hon suttit fastlåst i några lopp, som näst senast då hon blev femma i finsk V75. Tränaren och kusken Robert Wesslin och Smilla har verkligen funnit varandra. Fortsättning lär följa på Smillas framgångsrika Finlandsäventyr.

Kuriosa: Smilla var favorittippad i loppet och vi har försökt läsa tipsen med hjälp av Googles översättning, vilket ofta blir dråpligt. Så här skrevs det på ravia.fi: “Leonas Smilla punkten lämplig för besättningar av positioner, kan en kortare väg smillalle söka vänner på ett kvitto, nu förlitar sig på krafter i 2600, är i ansiktet inte slappna yxa, Maguro partner …”

(Originaltext: Leonas Smilla kohtaa sopivat porukat suhteessa asemiinsa, lyhemmällä matkalla smillalle saattaisi hakea kavereita kuitille, nyt luotetaan sen voimiin 2600, kun vastassa ei ole relax ax, maguroa kumppaneineen…)