Sequoias systerdotter Maven i Hambo Oaks

Vår amerikanska Sequoia Grove har systrar i USA som är mycket framgångsrika i aveln. De är högaktuella med startande avkommor på Meadowlands.

Sequoias syster M Stewart är mor till fine Maven som startar i Hambo Oaks-finalen. Maven vann sitt kval med många längder på tiden 1.10,1. M Stewart har även lämnat Lanson som bl.a. vunnit Su Mac Lad-final och tillhört de bättre äldre hästarna i USA. Lanson startar på fredag. M Stewart är mor till Glide About som tävlat framgångsrikt i Sverige och som i sin tur är mor till Jacky Glide. En annan M Stewart-dotter som heter Domestic Diva har en startande avkomma på fredag som heter Modern Family.

Sequoia har en annan framgångsrik syster i Victory’s Garden som är mormor till Little Brown Fox. Denne gick ut som storfavorit i sitt Hambletonian-kval men det blev tyvärr galopp. Istället får Little Brown Fox starta i Townsend Ackerman på fredag där han möter Modern Family. Mamma till Little Brown Fox är Malabar Man-dottern Malvictorian som även har en fin tvååring i Perpetual Notion.

Victory’s Garden är också mamma till duktige Garden Spot $361 604 och A Rose for Tag $137 707. Sequoia-systern Burst into Bloom är exporterad till Finland men innan det lämnade hon amerikanske Bloomington $142 034.

Det är bara några av alla fina hästar från Sequoias systrar Det går att skriva massor om vad Sequoias mamma Garden Grove har “ställt till med” i aveln. Jag avslutar bara med att nämna Sequoias bror Furman som vann bl.a. Nat Ray Trot, Su Mac Lad och var Meadowlands mest vinstrika häst under några år. Furman tävlade även framgångsrikt i Europa och är avelshingst i Tyskland.