Härlig seger för Leonas Kaiser

Leonas Kaiser

Kaiser tog en mycket välförtjänt seger på Vaggeryd. Han har gjort bra lopp varje gång i sina första tre starter. Senast var han ute i ett tufft Sikta mot Stjärnorna försök på Mantorp och slutade trea på nya rekordet 1.16,1 2140 volt.

På Vaggeryd mötte han äldre hästar i Svensk Travsports Grundserie med 35 000 i förstpris. Det blev en startrusning där Kaiser fick ge sig men Oskar styrde på direkt och fick överta ledningen ut ur första sväng. Första 500 gick på 1.21,1 men resten av loppet gick desto snabbare. Kaiser som var andraspelad i loppet fick inte sitta i fred i ledningen utan favoritspelade Guiness Trot kom snabbt fram och försökte överta ledningen. Kaiser svarade ut angriparen och dessa två drog ifrån övriga fältet.

In på upploppet blev Kaiser utmanad av en smygkörd häst men han svarade mycket bra trots de tryckare han fått under loppet. Segern blev till slut säker med 1,5 längd och segertiden var 1.16,8.

Det här var ingen bluffseger och Kaiser har inte gjort oss besvikna någon gång. Vad spännande det är med en så här fin treåring!

Så här skriver www.mantorptravet.com under rubriken “Oskars nya kanon”:

Oskar Svanberg har en mycket lovande treåring i Leonas Kaiser som nu tog karriärens första seger, i dennes fjärde start.
Från ett tredjespår i volten tog hästen hand om ledningen efter 400 m och första halvvarvet passerades på långsamma 1.21,1. Upp till varvning attackerade Stefan Persson med loppets favorit Guinness Trot (27 för 10) och det var väldigt nära att han överrumplade Mp-hästen.
Efter varvning på snabbare 1.18,8 fortsate tätduon i ett högt tempo och första 1500 m passerades på 1.17,5. Favoriten var slagen mitt i slutsvängen och istället var det smygkörda Aragorn Eden-K Jönsson som utmanade upploppet ned.
Leonas Kaiser sträckte på sig snyggt och vann säkert på 1.16,8/2140 m. Förstapriset uppgick till 35.000 kr och Enjoy Lavec-hingsten har nu tjänat 66.500 kr i karriären.
 – Det här är förhoppningsvis min nya kanon, och jag hoppas och tror att han skall bli minst lika bra som King Of Kings berättade Oskar Svanberg för Leif “Loket” Olsson i segerintervjun.