Mersmakande seger för Leonas Smilla

Leonas Smilla

Nu är Leonas Smilla tillbaka på allvar! Oj vad fin hon var vid segern på Mantorp. Stefan Söderkvist körde ett perfekt lopp och Smilla tackade med att “på pigga ben sprinta till seger över upploppet” som Tomas Thell skriver i Corren.

När vi såg anmälningslistan tyckte vi att det blev ett tuffare lopp än förväntat med namnkunniga hästar som Nimbus Hackstable, Man on the Moon, Mars och Brian Key. Dessutom en så bra häst som Prince Lu på startvolten tillsammans med Smilla. Samtliga 15 hästar kom också till start.

Loppet blev perfekt för Smilla. Från sitt springspår gled hon fram i andraspår och fick överta ledningen i utgången av första sväng. När sedan Prince Lu kom farande valde Stefan att släppa ledningen efter 800 meter. Prince Lu drog på i hårt tempo hela vägen och Stefan kunde sitta kvar med Smilla ända in på upploppet. När han sedan vred på avgjorde Smilla mycket enkelt och Stefan sa att hon hade krafter kvar i mål. Segertiden blev 1.15,1 över 2140 volt.

Smilla hade varit borta nästan ett halvår från tävlingsbanan. Först fick hon en sträckning och när det var bra drabbades hon som de flesta av Oskars hästar av förkylningsvirus.

Oskar och Karin i Stall Svanberg tycker sig känna att Smilla utvecklats ytterligare då hon varit fantastiskt fin i träningen. Nu visade hon även på tävlingsbanan att de verkar ha rätt. Fortsättning följer…