Många starter och fina prestationer

LeonasYannic 090816

Leonas-hästarna startar på i mars och gör flera bra prestationer. Efter mars månads inledning med seger till både Leonas Yaffa och Leonas Kaksi fortsatte det med en andraplats för Leonas Yeti i Umeå 2/3. Yeti gjorde ett riktigt bra lopp med en sylvass avslutning där han flög fram över upploppet. Det var dock för långt fram till ledande storfavoriten Västerbo World.

10/3 startade Roly Bear på finska V75 och även Roly var mycket duktig tvåa!

12/3 startade både Leonas Yaffa och Leonas Kaviar på Mantorp, båda körda av duktiga Jennifer Tillman. Yaffa startade med spår 10 bakom bilen i ett kortlopp. Tyvärr blev det trafikproblem efter vägen då Yaffa hamnade i femtepar utvändigt bakom “för dåliga” hästar. Yaffa gjorde dock en bra prestation då hon avslutade bra och hann fram till en fjärdeplats.

Det var nästan samma scenario för Kaviar som dock startade över medeldistans från 20 meters tillägg. Kaviar hamnade bakom hästar och var tvungen att runda i vida spår. Han spurtade mycket bra långt ut i banan och även Kaviar slutade fyra. Båda hästarna gjorde bättre prestationer än vad resultat visar och vi var nöjda med båda. Speciellt roligt att Kaviar var så fin.

15/3 var tre Leonas-hästar ute på banorna. Leonas Yeti startade i Boden som rivit sin isbana och det blev galopp för Yeti som hade hopplösa spår 12 över kortlopp. Leonas Kaksi tog andra raka segern på Åby. Roly Bear startar tätt i Finland och tog nu ytterligare en mersmakande andraplats. Han har nu raden 2 – 1 – 1 – 2 – 2 på sina senaste starter!

18/3 startar Leonas Smilla på Färjestad och 19/3 startar Leonas Kaviar på Mantorp. Sedan är det verkligen roligt att få se Leonas Yannic på banan igen, han startar på Jägersro 20/3. Yannic har blivit exporterad till Danmark och finns nu hos Bo Westergård.

På bilden en stolt uppfödare med Leonas Yannic dagen efter Yannics fantastiska prestation i korta E3-finalen där han upprepade sin bedrift från långa E3-finalen. Båda gångerna tvåa bakom fenomenet Red Hot Dynamite.