Andra raka för Leonas Kaksi

LeonasKaksi 120301

Bilden är från Kaksis montéseger på Åby 1/3 (bild från www.abytravet.com).

15/3 var det dags för Kaksis andra raka seger på Åby! Denna gång i sulkylopp och med Johnny Takter som kusk. Efter sin imponernade insats i förra loppet blev Kaksi favoritspelad och hon levde upp till favoritskapet. Det blev en enkel seger med 1,5 längd.

Kaksi startade med tredjespår bakom bilen och Johnny tog det lugnt i starten för att sedan köra framåt i tredjespår. Efter 500 meter satt Kaksi i ledningen, väl i täten tog Johnny upp och dämpade farten något. Kaksi var med på noterna, det är inte alla hästar som så lätt kan tas upp efter en laddning fram  mot täten.

Kaksi såg otroligt fin ut i loppet, som en riktigt klasshäst. Lätt och spänstigt trav trots att hon är så stor och med klippande öron. Kaksi kom in på upploppet med en dryg längds ledning till utvändige andrahandsfavoriten Uri Geller som var slagen. Men på Åby är det som bekant dubbla open stretch och i rygg på Kaksi satt Åke Svanstedt med La Noire la Dame. Med 100 meter kvar var Åke nästan ikapp på openstretch-spåret men då ger Johnny en signal till Kaksi men en liten, liten maning. Kaksi svarar direkt och vinner lätt med en och en halv längd. Läckert att se och imponerande! Vilket fint samspel mellan häst och kusk.