Leonas Kaksi – fullständigt överlägsen!

Leonas Smilla och Leonas Kaksi

Vi var fortfarande i ett lyckorus efter Yaffas fina insats på Kalmar när vi på kvällen bänkade oss framför TV’n på vilken vi varvade hockey och ATG-Live. Vi hann se LHC vinna den viktiga matchen mot Skellefteå samt se Luleå vinna Elitserien när det var dags för kvällens nionde lopp på Åby. Leonas Kaksi startade med 20 meters tillägg i monté-loppet. Det finns egentligen inte så mycket att säga om loppet annat än att Kaksi var fullständigt överlägsen. Hon kom fram bra från sitt tillägg och gick med som tredje häst. När Malin Asklund satte in attacken i slutsvängen försvann Kaksi från de övriga och vann “med halva upploppet”. Gick undan på lätta ben och vann mycket enkelt står det på Åbytravets hemsida.

Vad roligt att se Kaksi i så fint skick. Kaksi visade oerhörd talang som tvååring men det gick nog lite för fort fram för henne. Hittills har hon inte kunnat visa på tävlingsbanan vad vi vet finns i denna storväxta dam. Inte förränn nu alltså. Ägaren och tränaren Mikael Byström kan se fram emot ett spännande år efter denna fantastiska årsdebut.

Vilken dag. Vinst till vår egenägda uppfödning Leonas Yaffa, seger även till vår uppfödning Leonas Kaksi och Luleå vinner Elitserien!

På bilden ovan syns Leonas Smilla och Leonas Kaksi som föl.