Leonas Yaffa vinner med 5 längder i Kalmar!

LeonasYaffa Segerdef

Vilken härlig seger Yaffa tog idag på Kalmars lunchtrav. Tränare Mikael Selin var mycket nöjd med Yaffa efter värmningen, bara kusken emot skämtade han i TV-intervjun. Idag fick Yaffa gå barfota runt om igen vilket hon inte gjort sedan 21 november (det var skor runt om vid segern på Axevalla trots att det noterats som barfota). Dessutom gick Yaffa helt utan skydd och utan något i öronen. En riktig naturtravare är hon vår svarta skönhet!

Bilden ovan är från segern på Axevalla, bilden nedan är tagen efter dagens seger.

 

Leonas Yaffa

Loppet var ett stolopp ingående i den nya Svensk Travsports Grundserie. Yaffa startade med bricka 13 vilket var sjättespår på tillägg, dvs med sk springband. I en första ogiltig start kom Christel och Yaffa iväg mycket bra från sitt springspår. 

I den giltiga starten fick de en sämre start men det visade sig ändå lyckosamt då de lyckades undvika galopperande hästar framför. Det löste sig så bra att Yaffa fick andra utvändigt. När det återstod 500 meter av loppet började hästen i dödens hissa nödflagg och då vred Christel ut Yaffa till attack. De tog sig snabbt upp på utsidan om och förbi ledaren. Yaffa kom in på uploppet med ett par längders ledning, en ledning som drygades ut till hela 5 längder i mål. Christel hade gott om tid att ge Yaffa en välförtjänt klapp innan mållinjen passerades. En mycket imponerande seger och perfekt kört av Christel!