Leonas Yaffa vann på Axevalla

LeonasYaffa 111229

Leonas Yaffa startade i ett lopp ingående i Svensk Travsport Unghästserie, i ett lopp för treåriga ston. Förutsättningarna såg på förhand bra ut då startsnabba Yaffa lottats till innerspåret bakom bilen. De yttre förhållanden var dock inte de bästa på Axevalla och det verkade vara tufft att gå i ledningen i den hårda vinden.

Vi vet att Yaffa är mycket startsnabb och hon hade inga problem att hålla ledningen. Yaffa såg läcker ut där hon sprang och hela tiden klippte med öronen. Hon har väldigt lätt för sig men ger fortfarande ett lite valpigt intryck. Yaffa öppnade första 500 på 16.7 och sedan fick Christel dämpa till 19.0 första 1000 meterna. Yaffa sprang på i ledningen, mesta tiden en längd före de övriga. I sista sväng ville hon nästan springa ut vid Axevallas utfart från banan, hon hade ju ingen häst utvändigt. Men då Christel var på henne lite så stack hon undan in mot upploppet. Det blev till slut en ganska lätt seger. Segertiden var inte bättre än 1.18,6 över 2140a, men det var faktiskt dagens näst snabbaste segertid! Det var bara i det lopp som Leonas Kaviar startade som det gick fortare, vilket var ett lopp över 1640a för hästar upp till 330.000:-

Leonas Yaffa är startsnabb, travsäker och lättkörd sa Christel i TV-intervjun efter loppet. Snyggt kört Christel och tack för segern säger vi!