Leonas Smilla gjorde Karin till Lärlingsmästare

LeonasSmilla 111229

Glada över Yaffas seger på Axevalla satte vi oss i bilen för att köra mot Mantorp. Vi får erkänna att vi hade stora förväntningar på att Smilla skulle kunna göra Karin Svanberg till lärlingsmästare på Mantorp 2011.

Karin fick själv fatta beslutet om barfotakörning eller ej då tränaren var hemma och laddade för starter på såväl nyårsafton som nyårsdagen. Det blev barfota runt om. Karin körde ett perfekt lopp och Smilla tackade med att ta en mycket övertygande seger. Från fjärdespåret bakom bilen placerades Smilla i tredje utvändigt som blev andra utvändigt. På bortre långsidan satte Karin in attacken i tredjespår och var snabbt framme utvändigt om ledaren. Över upploppet stack Smilla undan till en mycket snygg seger med fyra längder. Jag visste att jag hade bästa hästen sa Karin i segerintervjun.

Karin fick lagerkrans, en flaska Cava samt ett resestipendium på 5 000 kronor. Det är Karin verkligen värd. På bilden har Smilla fått låna Karins lagerkrans.