Leonas Smilla gick ut som favorit på Solvalla

LeonasSmilla 111001

Klarblå himmel, en värmande sol, vackra hästar och högklassiga tävlingar. Solvalla är bäst på plats, särskilt en sådan här dag. Har vi någon gång haft så här varmt en oktoberdag? Leonas Smilla gjorde återigen en bra insats när hon slutade trea i V4-4, loppet innan V75-finalerna började.

Smilla såg lysande ut i värmningen när Oskar körde på lite grann för att testa av att det fungerade bra trots att Smilla skulle gå med skor den här gången. Jorma var också helt nöjd med Smilla som travade perfekt hela loppet, dock är hon ännu bättre utan skor enligt Jorma.

Smilla gick iväg bra från sitt andraspår i volten och ut på bortre långsidan körde Jorma fram utvändigt ledaren och fick även överta ledningen. Att Smilla sedan fick ge sig mot två fina hästar som fick perfekta löpningsförlopp är inget att säga om. Hon gjorde sitt bästa och rekordsänkte sitt voltrekord till 1.15,1 över 2140.