Auktionsdyringens mamma till Oppreva

Notes

Dyrast på fredagens kriterieauktion blev hingsten Read Between Lines. Han ropades in av Stefan Hultman för 360 000 kronor. Pappa till Read Between Lines är From Above och mamma är Mack Lobell-dottern Notes.

Det är inte förvånande att detta blev kvällens dyraste häst med tanke på stamman. Det finns inte många hästar med kombinationen From Above på Mack Lobell-sto men en av dem är årets Sprintermästare Orecchietti.

Notes möderne är mycket starkt, mormor Love Letter var en bra tävlingshäst med hela 18 segrar på 46 starter. I aveln har hon lämnat hela 5 miljonärer. Gift Box, Mash Note, Juicy Details, Blushing och Greetings. Mormorsmor Viva la Difference är svenskt elitsto.

Notes är bara 5 år och Read Between Lines är hennes första avkomma. Årsfölet är en helbror till Read Between Lines  och hon är även dräktig med From Above.

Nu kommer vi till det roligaste! I tisdags kväll bytte Notes ägare då Elisabet Svanberg ropade in henne på ASVT’s internetauktion. Notes kommer alltså att ansluta till våra avelsston på Oppreva. Vad fick Elisabet betala för denna högintressanta, unga Mack Lobell-doter? Svaret är 11 000 kronor! Grattis Elisabet, du har gjort ett fyndköp!