Leonas Yaffa vann på Åby

LeonasYaffa 090509

Ylva Broddas tre-åriga dotter Leonas Yaffa tog idag sin första seger i sin andra start. Denna gång levde Yaffa upp till favoritskapet, i hennes första start blev det galopp i starten från springspår.

Yaffa fick en bra start från sitt förstaspår i volten och gick till ledningen. Utifrån kom dock Ulrika K. snabbt från sjättespår och Björn valde att släppa med Yaffa för att i utgången av första sväng återta ledningen. Yaffa öppnade första 500 på 18,9. Första varvet gick på 20,1., 1500 meter passerades på 19,6.

Segern blev till slut enkel och segertiden blev 1.18,0. Yaffa har hela tiden visat mycket stor talang hos Stall Goop men dock behövt tid att växa i sin kropp. Framtiden för härliga Yaffa ser mycket spännande ut! Hon har dock en bit kvar till sin två år äldre helbror Leoans Yannic.

Bilden är tagen i maj 2009 när Yaffa var ett år och en månad gammal.

I montéloppet tidigare på kvällen var Leonas Kaksi trea. Det är roligt att Kaksi verkar trivas bra med monté och gör bra prestationer varje gång i denna disciplin.